Inloggen

LDB pagina

Luchtdicht bouwen, wat is luchtdicht bouwen, waarom luchtdicht bouwen - Multifast

Hoe ziet luchtdicht bouwen van Multifast eruit?

Luchtdicht bouwen is letterlijk het koppelen van luchtdichte elementen onderling. Dit is gelijk een belangrijk punt in het gehele proces. Want wie vertelt me dat alle onderdelen ook daadwerkelijk luchtdicht zijn? Multifast kijkt naar alle onderdelen die de schil sluiten. Het is essentieel om leveranciers mee te laten varen in het gedachtegoed van de aannemer om samen het gestelde resultaat, de Qv;10 waarde, te behalen. Het koppelen van een zeef naar een vloerdeel is dan weliswaar goed te doen, maar de zeef blijft lek. Met dit gedachtegoed is het van essentieel belang tijdig professionals als Multifast erbij te betrekken. Luchtdicht bouwen doen we samen!

Door Multifast mee te laten kijken vanaf de start, zullen de meeste uitdagingen aan het licht komen. Door gezamenlijk detailleringen door te nemen en te kijken wie voor welk onderdeel verantwoordelijk is, wordt er een plan gemaakt. Het plan wordt uitgewerkt op de details die beschikbaar zijn. Er wordt eenvoudig duidelijk gemaakt door kleuren en tekst wat bij welke positie toegepast moet worden.
Samen met technische adviseurs van Multifast zal er, indien nodig, gesprekken worden gevoerd met leveranciers van aannemings- of bouwbedrijven. We kunnen hierbij denken aan bijvoorbeeld houtskeletbouwers, leveranciers van (stel)kozijnen, dakkapelspecialisten, etc.. Door deze onderdelen met de gestelde eisen luchtdicht in te kopen zijn we al op de goede weg. Uiteraard worden deze ingekochte onderdelen in overleg met zowel de aannemer als de leverancier tijdens het productieproces gecontroleerd. Indien gewenst kunnen hier rapportages van gemaakt worden.

-

Stappenplan

Stap 1
Jouw persoonlijk technisch adviseur legt jou uit en uw medewerkers de gedachte van luchtdicht bouwen
LDB - Stap - 1
Stap 2
Multifast tekent het betreffende project in d.m.v. kleuren en simpele teksten
LDB - Stap - 2
Stap 3
De ingetekende details worden met alle betrokkenen besproken
LDB - Stap - 3
Stap 4
De applicatie van onze producten gaat van start door jou of onze applicateurs
LDB - Stap - 4
Stap 5
Tussentijdse controles en rapportages vinden plaats
LDB - Stap - 5
Stap 6
Eindcontrole door bijvoorbeeld een blowerdoortest wordt uitgevoerd
LDB - Stap - 6

Meest gangbare producten op de Nederlandse markt

De onderstaande producten zijn slechts een greep uit alle producten die wij aanbieden op het gebied van luchtdicht bouwen.
Bekijk alle producten

Belgacoat

Belgacoat is een watergedragen polymeerpast welke verkwast- en spuitbaar te verwerken is. De verkwastbare variant is vezelversterkt. Na uitdroging vormt het een zeer flexibel, elastisch luchtdicht en dampremmend membraan. Belgacoat is zeer breed inzetbaar bij meerder detailleringen.

LDB - Belgacoat - 1
LDB - Belgacoat - 2
LDB - Belgacoat - 3
LDB - Belgacoat - 4
LDB - Belgacoat - 5
LDB - Belgacoat - 6
LDB - Belgafoil Sa-L IN - 1
LDB - Belgafoil Sa-L IN - 2
LDB - Belgafoil Sa-L IN - 3
LDB - Belgafoil Sa-L IN - 4

Belgafoil SA-L IN

Belgafoil SA-L IN is een dampremmend, luchtdicht, volvlaks zelfklevende aansluitfolie. De folie is aan de onderzijde voorzien van een sterk zelfklevende laag. De folie dient aan de warme zijde van de isolatie te worden aangebracht. Tevens is de folie overstuc- overpleister en overschilderbaar.

Belgafoil SA-L OUT

Belgafoil SA-L OUT is een dampopen, luchtdicht, volvlaks zelfklevende aansluitfolie. De folie is aan de onderzijde voorzien van een sterk zelfklevende laag. De folie wordt in de regel aan de koude zijde van de isolatie aangebracht behalve bij het gebruik van het dichten van kanaalplaatvloeren.

LDB - Belgafoil Sa-L Out - 1
LDB - Belgafoil Sa-L Out - 2
LDB - Belgatape - 1
LDB - Belgatape - 2
LDB - Belgatape - 3
LDB - Belgatape - 4

Belgatape Green

Belgatape Green is een hoogwaardige, flexibele, groene kleefband, tape, voor een blijvende luchtdichte verlijmen van allerlei folies zoals een dampremmer. Tevens ideaal voor het tapen van isolatieplaten in de spouwzijde. De tape heeft een dampremmende functie.

Belgaseal

Belgaseal is een groene lijm wat in Nederland veelvuldig als luchtdichte koppeling wordt gebruikt rond kunststof- of aluminiumkozijnen. Het is een blijvend flexibel en blijvend “vers” product waardoor een duurzame dichting wordt gewaarborgd.

LDB - Belgaseal - 1

Meer informatie over onze producten of diensten?

Neem contact met ons op

Winkelmandje

Wis filters

Filter

Annuleren
Bevestigen